Mäklarinformation

Bostadsrättsföreningen Frösundet 1

Brf Frösundet 1. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 72 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt samt (1) en Gästlägenhet och (1) en hyresrättslokal. Det finns två gemensamma tvättstugor. Det finns även tillgång till bastu, hobbyrum, cykel- och barnvagnsrum. I föreningen finns också 9 extra källarförråd som kan hyras.  Föreningen äger marken.

Adress: Brf Frösundet 1, Anders Lundströms gata 4, 169 73 Solna.

Faktura-adress:
Brf Frösundet 1
Fack 55891501
R855
106 37 Stockholm

Email: kontakt@frosundet1.se

Avgift/månad inberäknar bostadsrättstillägg, bredband via Obenetwork med 8 valfria kanaler via ComHem (nu del av Tele2), förråd samt vatten och värme. Bredband och TV är obligatoriska tillägg. Vattenkostnad mäts inte individuellt per lägenhet, utan för föreningen i stort.

Ekonomisk förvaltare är Fastum AB.

Elavtal Föreningen har tecknat gemensamt avtal med Vattenfall/Eon. Kostnaden kommer på hyresavin. Mer information finns på https://frosundet1.wordpress.com/boinfo/elavlasning/

Juridisk person accepteras ej.

Delat ägande är tillåtet, inget krav på minsta ägarandel.

Förälder godkänner förälder som står på kontraktet / hjälper till med finansiering även om de själva inte bosätter sig i föreningen.

Överlåtelseavgiften betalas av köparen.

Renovering av lägenhet mer information finns på https://frosundet1.wordpress.com/boinfo/info-om-renovering/

Bredband levereras av Obenetwork med fiber, mer information finns här https://frosundet1.wordpress.com/boinfo/tvbredbandtele/

Fastighet

Nordstaden AB ansvarar för fastighetsskötseln. Målning och enklare åtgärder sköts av ”Fixargruppen”. Styrelsen tillser underhåll av fastigheten. Fastigheten förvärvades av föreningen 2002.

Renovering Renovering och utbyte av styrsystem på hissarna  har skett under tiden 2017-2019. Förbättringar av värmesystem för att åstadkomma jämna temperaturer mellan lägenheterna utfördes under 2022-2023.

Takhöjden är 2 m 60 cm.

Fönster 3-glasfönster sedan byggåret 2001.

Uppvärmning sker via fjärrvärme.

Avlopp
Senaste stamspolning ägde rum i februari 2022.
Stickledningar spolas vart 5 år (nästa 2027)
Övriga stamledningar vart 10 år (nästa 2032)
Stambyte planeras till mellan år 2043-2048

Solceller Föreningen installerade år 2020 solceller på taket. Detta helt självfinansierade projekt kommer ger en lägre kostnad för elenergin samt är en del i föreningens arbete med att reducera energipåverkan.

Trädgård Innergård och rabatter sköts av CEMI AB. Krukor, blommor i rabatter och odling i pallkragar sköts av de boende genom ”Trädgårdsgruppen”. Föreningen ordnar gemensam höst- och vårstädning.

Ventilation centralventilation.

Lokaler

Förråd Varje bostadsrätt disponerar ett källarförråd, vilket är inkluderat i hyran. Storleken på förråden varierar mellan 6 kvm och 10 kvm.

Extraförråd

Brf Frösundet 1 disponerar nio (9) extra källarförråd som kan hyras av medlemmarna. För närvarande är samtliga förråd uthyrda och en viss kö föreligger (11 personer). Förrådens ytor varierar mellan 4,5 kvm och 7,5 kvm. Den nuvarande hyran är beräknad per kvadratmeter och månad enligt styrelsebeslut från 2021-02-08. Debitering av hyran sker på samma avi som månadsavgiften för lägenheten.

Garage

Brf Frösundet 1 har ett servitutsavtal med Brf Frösundet 2 att disponera sjutton (17) garageplatser som kan hyras av medlemmarna. För närvarande är samtliga garageplatser uthyrda. 23 personer står i kö. Till varje plats finns möjlighet till laddning via laddstolpe, pris sätts av Brf Frösundet 2.

På anslagstavlan i entréerna finns uppgift om vem i styrelsen som ansvarar för garage och förråd samt här på hemsidan. Anmälan samt mer information finns här på hemsidan, se https://frosundet1.wordpress.com/boka-tid/ko-till-garage/ alternativt skriftlig ansöka om detta genom at lägga brev i styrelsens brevlåda på Anders Lundströms gata 4. Mottaget datum räknas som anmälningsdatum.

Boendeparkering finns runt omkring Brf Frösundet på Anders Lundströms gata, Gustav III:s boulevard, Signalistgatan och Pomonagatan. Dessutom finns det platser runt omkring i området. Easy Park Boendeparkering innebär att du som är folkbokförd i Solna kan parkera din egen bil eller tjänstebil till lägre kostnad på avsedda boendeparkeringsplatser. Med boendeparkeringstillstånd och biljett parkerar du på gator markerade med tilläggstavlan Boende Solna. För att kunna ansöka om boendeparkering måste du vara folkbokförd i Solna. Du som ansöker ska vara ägare till bilen som du söker tillstånd för. Parkeringstillstånden är personliga och får inte överlåtas. 

Sedan den 23 februari 2021 hanteras boendeparkeringen i Solna digitalt. Du ansöker om tillståndet via länken nedan och betalar biljetten via mobilapp eller i en automat som är avsedd för boendeparkering. Det går inte längre att köpa biljetter via återförsäljare. Det är registreringsnumret som kontrolleras av parkeringskontrollanterna, och du behöver alltså inte lägga upp en lapp på instrumentbrädan.

Ansök om boendeparkeringstillstånd

Ansökan boendeparkering tjänstebil (pdf) (pdf, 587 kB)

Gemensamma utrymmen är bastu, cykelrum, hobbyrum, tvättstuga och övernattningslägenhet. Samtliga gemensamma utrymmen ligger i källarplanet.

Bastun är kostnadsfri och bokas manuellt.

Tvättstugan innehåller: Tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel och grovdiskbänk. Den bokas med separat nyckel.

Övernattningslägenhet finns som medlemmar och hyresgäster kan hyra för övernattande gäster. Den administreras av bostadsrättsföreningen och bokas via hemsidan. Rummet finns i källaren till höger på Anders Lundströms gata 4. Rummet rymmer upp till 5 gäster. Rummet är nu möblerat med två enkelsängar och en extrasäng samt i rummet bredvid en bäddsoffa för två personer. Man behöver ta med egna sängkläder, handdukar och toalettpapper. I det större rummet finns ett stort skrivbord samt ett pentry med kylskåp. Ett rum med toalett och dusch finns mitt emot övernattningsrummet.

Hyresrättslokal hyres ut till företag som kontor, nuvarande hyresgäst är Dedalus.

Sidan uppdaterades 2023-10-15