Bastu

Samtliga medlemmar i Brf Frösundet 1 har möjlighet att nyttja bastun, som är belägen i källaren mitt emot tvättstugan på Signalistgatan 6. Bastun rymmer upp till 6 personer och i utrymmet finns toalett och dusch, samt möjlighet till ombyte. Den kan nyttjas i 2-timmarspass mellan kl 07.00 och 22.00 alla dagar i veckan.

För att kunna nyttja bastun krävs att två nycklar kvitteras ut från föreningens bastu-ansvarige (namnet står på anslagstavlan i entréerna) mot en deposition av 300 kr. En nyckel går till själva bastun och den andra går till en bokningstavla som fungerar på samma sätt som för tvättstugorna. Endast en omgång nycklar per lägenhet kan kvitteras ut. För att kunna sätta igång bastu-aggregatet krävs att man stoppar i 20 kr (fyra 5-kronorsmynt) i myntautomaten. Strömmen kommer då att vara på i två (2) timmar. Det tar cirka 15 min att få bastun att bli varm nog för att börja basta.

I bastun finns ordningsregler uppsatta och i och med utkvitteringen av nycklar förbinder man sig att följa dessa. Grundregeln är enkel: den som nyttjar bastun ser också till att göra rent efter sig. Dessutom måste påpekas att bastun inte är något fest-utrymme! Bastun får endast användas av bostadsrättsinnehavare och dennes familj samt gäster tillsammans med bostadsrättsinnehavare.

OBS! Det är av viktigt att passa bokad tid. När bokad tid inte avses användas skall avbokning göras senast dagen före.